Achtergrondkaart in GBImaps? Zo gepiept!

 width=Veel GBI gebruikers kennen het wel, welke achtergrondlaag past het beste bij jouw kaartbeeld en selecties? In GBImaps stel je gemakkelijk achtergrondkaarten en luchtfoto’s via webservices beschikbaar. En dat is wel zo gemakkelijk!

In GBImaps is de achtergrondlaag heel eenvoudig aan te passen. Kaartje, BGT of luchtfoto? Standaard zetten wij al verschillende achtergrondkaarten voor je klaar. Met een klik van de muis wissel je als gebruiker van achtergrond – eenvoudig en razendsnel.

Maar welke achtergrond kies je? Zeker nu de OpenTopo achtergrond niet meer kosteloos via PDOK beschikbaar gesteld wordt is het goed om ook eens verder te kijken. Naar open data, zoals de BGT of BRT. Of naar de Openbasiskaart bijvoorbeeld. Die Openbasiskaart bieden wij ook standaard aan in GBImaps. Een mooi voorbeeld hoe de open source community kaartlagen beschikbaar stel voor vrijwel elke GIS-applicatie.

Toch de OpenTop achtergrond blijven gebruiken? Gelukkig is een abonnement op de nieuwe TopoPlus kaartlaag snel geregeld. En ook in de maatwerkinrichting van legenda’s en referentielagen is veel mogelijk met allerlei achtergrondlagen en kaartbeelden. Neem gerust even contact op om alle mogelijkheden te bespreken!

Meer info: Frank Leijssenaar, customer succesmanager GBI