Bodemverhang

In de aanloop naar de GBIdag 2019 delen wij verschillende facts & figures over ‘GBI toen en nu’. Volg deze berichten, en word tijdens deze lustrumdag op 21 maart GBIgoeroe van de eeuw!

Bodemverhang

Om goed regie te voeren op het beheer en onderhoud van de leefomgeving is informatie essentieel. Informatie over objecten. Waar staat de boom. Wat is de functie van dat wegvak. Hoe zit het met het bodemverhang van de vrijvervalriolering. Op basis van die informatie maakt de beleidsadviseur beleid. De beheerder maakt planningen en begrotingen. En, voert de aannemer of buitendienst uiteindelijk het werk uit. Het beheersysteem vormt het fundament voor al die werkzaamheden.

Als het goed is leidt dit proces tot een mooie leefomgeving. Een openbare ruimte die klaar is voor de toekomst. Het water wordt opgevangen, mensen hebben schaduw van bomen, en wij kunnen veilig op de fiets naar school. In het park kunnen we trimmen met de hond, of even lekker zitten op een schoon bankje. Die wereld creëren we met GBI al voor 6.722.539 inwoners. 

 width=