De impact van de Omgevingswet op beheer

 width=
Het vakgebied van de beheerder staat voor de uitdaging om nog explicieter de meerwaarde van beheer te duiden bij opgaven die in de leefomgeving samenkomen. iAMPro schakelde ons in voor het Organisatiewaarden-project. ‘Het is de kunst om iedereen in een organisatie dezelfde taal te laten spreken.’

Over verandering gesproken: bij Antea Group spreken we niet meer van beheerders van de openbare ruimte, maar van adviseurs van de fysieke leefomgeving. Natuurlijk blijft beheer gaan over vaktechnische zaken, zoals de maaihoogte van gras of het heel houden van wegen. Maar beheer speelt ook een grote rol in de opgaven van gemeenten, om te zorgen voor een gezonde, veilige of circulaire leefomgeving. De adviseur fysieke leefomgeving vervult een verbindende rol om deze opgaven slim met elkaar te combineren en maatschappelijke opgaven te koppelen aan de bestaande assets.

Hoe maak je de meerwaarde concreet en tastbaar in relatie tot de Omgevingswet en de opgaven in onze leefomgeving? Ruud van Hoek, projectmanager bij Beheer, schreef er een mooi artikel over in het themanummer Rijksbeleid van Stadswerk Magazine. Zijn boodschap: zorg dat iedereen dezelfde taal spreekt met een landelijke set organisatiewaarden.

Lees hier het artikel