GBI 6.3.7 – verbeterde functies voor beheer

In april geven wij een nieuwe versie van GBI vrij. In deze versie zijn diverse verbeteringen beschikbaar voor jou als beheerder van de openbare ruimte. In de GBIappsbank hebben we als Antea Group de rekenmotor voor wegen flink weten te versnellen. Antea Group heeft meegeschreven aan de inspectie nieuwe stijl van RIONED, deze is nu ook beschikbaar in GBI en we hebben de Antea Group kennislijst geactualiseerd. Ook hebben we ervoor gezorgd dat GBIdesktop en GBIonline zijn verbeterd.
 width=

Inspectie riolering nieuwe stijl
Antea Group was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de inspectie nieuw stijl van RIONED. Vanzelfsprekend is deze nieuwe inspectiemethodiek dankzij de expertise van collega’s als Sjaak Verkerk nu ook opgenomen in ons GBI Woordenboek. Per 1 januari 2020 is de NEN 3399 vervallen en wordt de riolering geïnspecteerd op basis van de NEN-EN 13508-2. In GBI vindt het classificeren van inspecties volgens deze nieuwe normering plaats.

GBIappsbank kwalitatief plannen wegen versneld
Voor wegen hebben we de rekenmotor sterk versneld, door handiger met de data om te gaan (voor de technici onder ons: we gebruiken nu de unieke identificatie van het wegvakonderdeel in plaats van het wegvakonderdeel-nummer). De berekeningen gaan hiermee 1,5 tot 2 maal sneller. Een prestatie waar we trots op zijn.

GBIkennisbank indexatie van prijzen
In de standaard Antea Group kennislijst hebben we op basis van CBS prijsindexaties doorgevoerd. Afhankelijk van de discipline varieert dit van 3% tot 4,5%. Hiermee is het prijspeil van de Antea Group kennislijst actueel voor 2020.

Grafische prestaties verbeterd
Ook aan de grafische kant blijven we conform onze belofte werken aan een verbetering van de prestaties van GBIdesktop en GBIonline. Samen met onze bouwpartner hebben we de performance en stabiliteit van het meervoudig wijzigen, de functie kopiëren, het plaatsen van beheerobjecten op de kaart en het sluiten van een paspoort verbeterd. Daarnaast hebben we ook de diverse bugs op laten lossen.

 width=