GBI wint aanbesteding beheersysteem Stadskanaal

 width=GBI World heeft de Europese aanbesteding van een beheersysteem voor de openbare ruimte in Stadskanaal gewonnen. “Gemakkelijk, met een erg fijne look-and-feel van de applicatie, uitstekende functionaliteiten, snel inzicht en goede performance”. Dat zijn zo wat positieve beoordelingen waar we trots op zijn bij GBIbeheersysteem!
GBI World scoorde op vrijwel alle onderdelen maximale punten. De software sluit ook naadloos aan bij de visie op de beheerstrategie voor de toekomst. Stadskanaal wil het beheer van de openbare ruimte optimaliseren door de beheerdata meer te benutten, te koppelen en te delen, door breder samen te werken en meer planmatig te beheren. GBI World maakt dit mogelijk.

Gefeliciteerd Stadskanaal, met GBI World is de toekomst voor beheer van de leefomgeving al begonnen!

 width=

“Koppelen, planmatig werken en breder samenwerken”

Stadskanaal is een mooie en groene gemeente met een afwisseling van landschappen, platteland en stedelijk. Een gemeente waar het mooi wonen is en waar mensen omzien naar elkaar. Groen vormt een belangrijke bouwsteen voor een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving. Niet voor niets is het motto van het collegeprogramma “Onze toekomst is al begonnen!“.

Met de keuze voor GBI World maakt Stadskanaal ook een toekomstbestendige keuze. De gemeente heeft de basisgegevens op orde, maar wil ook graag een koppeling maken met landelijke standaarden, processen automatiseren en systemen koppelen. Ook wil de gemeente meer planmatig gaan werken en de beheersoftware breder gaan benutten; van inspecteren, plannen en begroten, tot het beter informeren van inwoners. De gemeente heeft daarom een aanbesteding voor een BOR-applicatie in de markt gezet. Met de SaaS oplossing GBI World wordt het voor de gemeente gemakkelijker om samen te werken in de cloud. Zowel binnen het team Beheer en Infrastructuur en met andere collega’s in de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer, als met aannemers, inspecteurs of inwoners.

“Gemakkelijk, erg fijne look-and-feel van de applicatie”

De gemeente is onder de indruk van de performance en functionaliteiten van GBI World; Antea Group speelt goed in op de uitvraag en kan met GBI World “voldoen aan al de wensen” van de gemeente. Ook de aanpak is “helder omschreven, duidelijk en straalt vertrouwen uit“. De gemeente is ook zeer te spreken over de ruime ervaring met data-migraties van GBI door Antea Group.

Het gelijktijdig optimaliseren van data en inrichting uit het huidige beheersysteem bij de transitie naar het nieuwe datamodel wordt daarom gewaardeerd. Hiermee wordt ballast uit het verleden achtergelaten en blijft de goede basis behouden. Naast de uitstekende score voor de aanpak, spreekt de gemeente ook haar waardering uit voor “de performance en het gemak van de software“.

“Uitstekende functionaliteiten, snel inzicht en goede performance”

Het wordt gemakkelijker werken in de cloud met GBI World omdat de SaaS-oplossing beschikbaar is voor alle devices. Ook is Stadskanaal enthousiast over de functionaliteiten voor bijvoorbeeld riolering en BOR-BGT berichtenverkeer. “Goede performance, snel inzicht“, met “eenvoudige analyses en rapportages“, en “een erg fijne look-and-feel van de applicatie” zo geeft de gemeente aan. Dat zijn inderdaad verbeteringen waar we ons bij de ontwikkeling van GBI World op gericht hebben. De gemeente realiseert zich dat niet alles in één keer kan en wil in behapbare stappen van het inrichten van een stabiel beheersysteem naar het structureel optimaliseren.

“Integrale projectplanning”

Van goed naar beter: GBI World biedt “goede mogelijkheden voor plannen en begroten” en in de aanpak een “mooi overzicht van te doorlopen stappen om te komen tot integrale projectplanningen“. Het team Beheer en Infrastructuur is daarom blij om met deze nieuwe generatie beheersoftware aan de slag te gaan. Met GBI World wordt het voor de gemeente gemakkelijker om beheergegevens te delen en samen te werken met andere betrokkenen, zowel binnen als buiten de organisatie.

In Stadskanaal is de toekomst van beheer nu ook al begonnen! We zien uit naar een plezierige samenwerking en implementatie.

Meer informatie bij jouw GBI-accountmanager: Cor Leenstra of Güngör Arslan via GBI Servicedesk.

 width=