GBI World realiseert koppeling met Apptimize schouwmodule

 width=GBI beheersysteem en Apptimize platform hebben hun software en data gekoppeld. Zo kunnen GBI gebruikers van Antea Group hun beeldkwaliteitsmetingen of schouwrondes uitvoeren met de gebruiksvriendelijke tooling van Apptimize. Dat geeft gemeenten meer keuzevrijheid, extra gebruiksgemak en meerwaarde voor zowel het schouwen als het gegevensbeheer.

Open platform: data onafhankelijk van de applicaties

Gemeenten gebruiken GBI beheersysteem voor het beheren en registeren van hun openbare ruimte. Een van de pijlers van GBI World, de nieuwste release van GBI, is de onafhankelijkheid van data en applicaties. Productmanager Bas Boonstra: “GBI World is gebaseerd op de principes van Common Ground. Dat betekent heel concreet voor GBI gebruikers dat de data, jouw beheergegevens, onafhankelijk zijn van de applicatie waarmee je werkt. Zodat je zelf kunt kiezen welke software en tooling het beste past bij jouw werkprocessen. We hebben met GBI World bewust gekozen voor een open platform. Via gestandaardiseerde uitwisselformaten zoals API’s en webservices verbinden we GBI met professionele partijen in de markt. Dat gaat twee kanten op. Enerzijds stellen we GBI gegevens beschikbaar voor applicaties van derden. Omgekeerd realiseren we data-koppelingen vanuit externe applicaties naar GBI.”

“GBI platform staat open voor applicaties van derden”

Optimale beeldkwaliteitsmetingen

Beeldkwaliteitsmetingen worden gebruikt om een integraal beeld te krijgen van de kwaliteit en beleving van de openbare ruimte. Antea Group biedt met GISconnect eigen tooling aan om dergelijke metingen uit te voeren. Boonstra: “Wij geloven in keuzevrijheid. Kies de software die het beste past bij jouw situatie. Veel GBI gemeenten gebruiken voor hun beeldkwaliteitsmetingen de software van Apptimize platform. Daarom zijn we met hen in gesprek gegaan om de schouwdata vanuit hun software naar GBI in te lezen. Omgekeerd was het voor gebruikers van Apptimize waardevol dat hun applicatie inzicht heeft in de objectgegevens van GBI. Daarom hebben we een koppeling tussen beide platforms gerealiseerd.”

Pieter Swarte, directeur bij Apptimize Platform: “Met Apptimize platform bieden we de meest gebruiksvriendelijke applicatie voor beeldkwaliteitsmetingen. Van voorbereiden en inrichten van een schouwronde, uitvoeren van de metingen met je telefoon of tablet, tot analyseren en rapporteren van de resultaten. Voor onze gebruikers is het waardevol om altijd te beschikken over de up-to-date areaalgegevens. Want een goed inzicht in kaart en areaal vormen ook voor ons werkproces de basis voor de correcte inrichting van beeldkwaliteitsmetingen. Bijvoorbeeld om passende schouwvlakken te kiezen. Of om buiten op je tablet te zien of je deze boom – of dat grasveld – wel of niet moet meenemen in de meting. Zodat de schouw optimaal verloopt.“

“Kies de beste applicatie die past bij jouw werkwijze”

Voordelen voor gebruikers

Met deze koppeling kunnen beeldkwaliteitsmetingen beter worden voorbereid en uitgevoerd. Swarte: “Met de areaalgegevens van GBI kunnen we de schouwrondes in onze applicatie optimaal inrichten en de relevante meetlocaties selecteren. We nemen deze objectgegevens ook op kaart mee naar buiten. De gebruiker van de mobiele applicatie ziet op zijn tablet precies welke objecten van belang zijn in zijn schouwronde. Dat biedt veel gemak en geeft duidelijkheid.”

“Omgekeerd is het erg waardevol dat de GBI gebruiker beeldkwaliteitsmetingen in GBI tot zijn beschikking heeft,” vult Boonstra aan. “Daarmee kun je presentaties, visualisaties en analyses maken door beeldkwaliteitsmetingen te combineren met andere gegevens in jouw beheersysteem. Van objectgegevens, tot meldingen, inspecties of onderhoudsmaatregelen. Dat biedt je als beheerder extra inzicht en meerwaarde.”

 width=

“Gemak voor de gebruiker”

Meer informatie

Jouw GBI accountmanagers kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden in jouw situatie. Neem contact op via onze GBI Servicedesk of Pieter Swarte van Apptimize platform.