Innovatie met beeldherkenning in de buitenruimte

Bij Antea Group en GBI beheersysteem werken we elke dag aan de toekomst. We zetten innovatie in om optimale oplossingen te leveren aan GBI gebruikers en werkprocessen te verbeteren. Een mooi voorbeeld van innovatie bij het beheer van de openbare ruimte is de automatische beeldherkenning van zwerfafval.

Algoritme voor beeldherkenning

Blikjes, plastics, peuken. Elk jaar belanden er tientallen miljoenen kilo’s zwerfafval op straat en in het groen. Slecht voor het milieu, arbeidsintensief voor beheerders én een top-drie ergernis voor bewoners. Alle reden om nieuwe technologie in te zetten om de strijd met dit hardnekkige probleem aan te gaan. Antea Group ontwikkelde een methode om zwerfafval beter in kaart te brengen en gerichter aan te pakken.

“Personeel is schaars, uren zijn duur. Daarom staan we altijd open voor nieuwe oplossingen om zwerfafvalproblematiek effectief aan te pakken”, vertelt Anton Lips manager openbare ruimte in Breda. Antea Group ontwikkelde geautomatiseerde beeldherkenning van zwerfafval. Met het algoritme breng je de kwaliteit van de buitenruimte beter in kaart en kun je problemen gerichter aanpakken. Mark van den Kieboom vertelt er over in dit filmpje. Deze techniek en het onderliggende algoritmen zijn ook bruikbaar voor andere objecten of assets in de openbare ruimte. Op de GBIdag kun je dit zelf ervaren.

Meer info

Lees hier meer en bekijk het filmpje. Of stuur een bericht naar Mark van den Kieboom.

 width=