Onze bijdragen aan NCBOR: Beheer met meerwaarde

https://youtu.be/BF8mmaEQYNsDe laatste jaren zien we steeds meer waardering ontstaan voor onze fysieke leefomgeving. En daar kunnen we vanuit beheer nog meer waarde aan toevoegen; veiligheid, participatie, duurzaamheid, toegankelijkheid, betrouwbaarheid en samenwerking. Het Nationaal Congres Beheer Openbare Ruimte NCBOR 2021 staat daarom in het teken van ‘Beheer met meerwaarde’. 

Met GBI beheersysteem werken we als Antea Group dagelijks aan deze meerwaarde en een betere leefomgeving, nu en in de toekomst. Als beheerder ken je de fysieke leefomgeving als geen ander en weet je hoe je samen met de gebruikers, samenwerkende partijen en je eigen organisatie het optimale uit de openbare ruimte haalt. Je weet meerwaarde te creëren. Tijdens NCBOR word je meegenomen langs diverse onderwerpen die jou gaan helpen nog meer uit beheer te halen. Tools, kennis en een prachtig netwerk die jij kunt gebruiken om jouw werk makkelijker, beter én leuker uit te voeren.

Sociale opgaven samenbrengen met fysieke assets in leefomgeving

De gemeente Oosterhout heeft, samen met Antea Group, een ‘Integraal Maatschappelijk beheerkader’ ontwikkeld om de sociale en fysieke opgaven samen te brengen. Met dit nieuwe maatschappelijke beleidskader worden de wensen van de samenleving gecombineerd met de fysieke assets in de leefomgeving. De beheerder wordt hierdoor een katalysator om de maatschappelijke en sociale opgaven samen te brengen in de vitale leefomgeving, en kan inzicht geven in prioriteringsvraagstukken.

Wethouder Clemens Piena licht aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden toe hoe de koppeling tussen het sociale en fysieke domein in de gemeente is opgepakt. Over de brede maatschappelijke functies van onder andere stadsparken, speeltuinen en in het centrum gelegen parkeerterreinen.

Deze deelsessie 1 wordt verzorgd door Clemens Piena (gemeente Oosterhout) en Ruud van Hoek (Antea Group)

Beheer met meerwaarde

In de afgelopen jaren heeft gemeente Helmond, samen met Antea Group, gewerkt aan het programma ‘Beheer met meerwaarde’. Dit is tevens de rode draad van NCBOR 2021. Natuurlijk is het in Helmond niet alleen gebleven bij een programma, het wordt nu ook toegepast in de praktijk.

Welke ervaringen zijn opgedaan, welke lessen zijn geleerd en hoe krijgt beheer met meerwaarde daadwerkelijk vorm? Je hoort het tijdens deelsessie 2!

Deze deelsessie 2 wordt verzorgd door Erwin van de Waarsenburg & Suzanne Mesman (gemeente Helmond) en Eric Moonen (Antea Group).

We zien je graag in Helmond op het NCBOR!

Bekijk hier de trailer.