Ook Tynaarlo van start met GBI World

Gemeente Tynaarlo is live met GBI World! De gemeente beschikt nu altijd over de actuele versie van de software en beheerdata. De data is geruisloos naar de cloud overgebracht, de software is uitgeleverd en de koppelingen worden nu ingericht. Anderhalve week kregen de gebruikers hun instructie en konden ze aan de slag met de nieuwe release van GBI. Vol enthousiasme!
 width=

Opleiding

Gemeente Tynaarlo maakt al geruime tijd gebruik van de GBI software van Antea Group voor het registeren en beheren van de assets in de openbare ruimte. De gemeente wilde graag gebruik maken de nieuwe release en mogelijkheden van werken in de cloud. Afgelopen periode is de huidige inrichting van GBI 6 daarom overgezet naar GBI World. De inrichting en paspoorten zijn in overleg met de gemeente overgezet naar de cloud. Daarmee kreeg de gemeente de beschikking over een gloednieuwe omgeving voor het assetbeheer. Vorige week donderdag kregen de gebruikers hun werkinstructie voor de GBIportal en GBImaps.

“Dit kun je zien als de sleuteloverdracht van je nieuwe huis,” vertelt Tim Bulk. Als adviseur GBI, fan van beheer en trainer bij de GBI Academy verzorgt hij regelmatig opleidingen en trainingen voor GBI gebruikers: “De deelnemers waren enthousiast over de mogelijkheden van werken in de cloud. Ik had een mooie brede groep in mijn training; van vakbeheerders wegen, groen, riolering en dergelijke, tot applicatiebeheerders en buitendienst. De gemeente gaat nu zelf aan de slag met het gebruik van GBI World en zo al werkende de mogelijkheden ervaren van het werken in de cloud. In de training kwamen trouwens meteen al leuke nieuwe ideeën naar voren om meer gebruik te maken van de beheerdata.”

Koppelingen

Tynaarlo maakt in GBI World volop gebruik van verschillende koppelingen die het smart asset platform biedt. Uiteraard wordt de actuele luchtfoto standaard ontsloten in de kaartapplicatie GBImaps. Verder is de BGT koppeling operationeel. Op dit moment wordt de Basisregistratie MidOffice (BRMO: waarmee basisregistraties als BAG, BGT, Kadaster, WOZ etc. in samenhang worden onderhouden en meervoudig worden gebruikt) vanuit Tailormap gekoppeld met GBI. Ook wil de gemeente hun rioolinspectiefilmpjes gaan opslaan in de cloud.

Ook volgen er koppelingen met inspectietools van derde partijen. Ten minste, voor zover hiervoor nog behoeft aan is, met de ruime mogelijkheden van GBImaps voor uitvoeren van inspecties en mobiel werken in het algemeen.

Altijd actueel

Met GBI World maakt de gemeente een flinke stap. Eindelijk een upgrade naar de nieuwste versie van de software en de nieuwste standaarden. Met GBI World beschikt de gemeente altijd over  actuele versies van de software én de nieuwste standaarden. Dat is handig, want updates doorvoeren in lokale software vergde eerder altijd de nodige tijd en inzet. Door intelligentie in de database worden koppellijsten automatisch toegekend en worden bijvoorbeeld graskanten automatisch berekend. Daarmee is ook de data altijd actueel en compleet. Dat komt het beheer ten goede. Komende tijd maakt de gemeente vervolgens stapsgewijs de overstap naar IMBOR.

Tynaarlo gefeliciteerd met deze update!

Meer info?

GBI accountmanager Cor Leenstra, of projectleider Marwin van den Burg vertellen je er graag meer over via GBI Servicedesk.