Oplevering GBI World in Maassluis

Gemeente Maassluis was toe aan een update van hun beheersysteem. De vorige versie raakte verouderd en werd steeds meer als traag ervaren. Daarom maakte Maassluis gebruik van de update naar GBI World. Tot volle tevredenheid.

 width=GBI accountmanager Güngör Arslan vertelt: “De gemeente Maassluis is al jarenlang gebruiker van de software van GBI beheersysteem.  Daarnaast maakte de gemeente ook al gebruik van de webviewer Tailormap, waar de kaartapplicatie van GBI World op ontwikkeld is. De update van GBI 6 naar GBI World was dan ook een logische stap voor de gemeente. Met het nieuwe GBImaps beschikt Maassluis nu over een razendsnelle kaartapplicatie voor beheer. Niet alleen als viewer, maar juist óók voor het gegevensbeheer.”

“Snel, fijn en gebruiksvriendelijk”

Güngör vervolgt: “Snel, fijn en gebruiksvriendelijk’, dat zijn zo wat reacties die ik hoor, zowel van de applicatiebeheerders, als van de gebruikers in Maassluis. Wat ik ook terug hoor is het gemak van verbinden en online werken. Vanuit de GBIportal heb je op één plek toegang tot alle modules en andere applicaties die aan jouw rol toegedeeld zijn. Altijd en overal via de cloud, dat werkt fijn. Samen met Bestoon Mahmoud, de gemeentelijke GIS-specialist, zijn we nu aan de slag om de data uit GBI als bron te benutten voor de gemeentelijke webviewer. Zodat we de beheerdata bij de bron bevragen; één van de principes van Common Ground. Op deze manier maken meer gemeentelijke collega’s (of inwoners en andere belanghebbenden) eenvoudig gebruik van de GBI-data. Dan voorkom je dat mensen onnodig andere bronnen gaan gebruiken en beschikken ze altijd over actuele en gevalideerde data.”

“Alle disciplines zitten er in”

Hoe ver is de gemeente nu? “GBI World is in gebruik genomen. Dat hebben we onlangs gevierd met een taart,” vertelt Güngör enthousiast. “Alle disciplines zitten er in en zijn één-op-één overgezet vanuit de vorige GBI 6 versie. We zorgen nu voor trainingen applicatiebeheer, zodat de gemeente zelfstandig haar GBI op maat kan inrichten. Bijvoorbeeld met de GBItoolbox. Daarna verzorgen we een aantal korte trainingen voor de gebruikers. Zodat ze het gemak van de nieuwe modules ervaren en de functies optimaal kunnen benutten. Komende tijd gaat de gemeente verder met verrijken en op maat maken van GBI. De beheerders kijken ernaar uit om alle beheergegevens goed in GBI te hebben. Samen met Paul Mostert in zijn rol als applicatiebeheerder zorgen we ervoor dat de Geo-koppeling wordt gerealiseerd, zodat de gegevens altijd synchroon lopen met de BGT applicatie. En vanuit Antea Group bieden we natuurlijk ook steeds meer API-koppelingen aan die voor elke gemeente interessant zijn, ook voor Maassluis. Met alle koppelingen, online modules en API’s is GBI World écht een smart asset platform voor het beheer van de leefomgeving.”

Meer informatie: GBI accountmanager Güngör Arslan