Maatregeltoets

Alle componenten in één scherm via de kaart
Contact

De maatregeltoets wegen is in GBI standaard beschikbaar voor elke GBI World klant. Als gebruiker vind je alle benodigde informatie overzichtelijk in één scherm en schakel je snel heen en weer. De actuele maatregelen en prijzen worden nu via API’s direct uit de GBIapps- en kennisbank opgehaald. Zo zijn ze live beschikbaar om de planning van de wegen verder af te stemmen in de kaartapplicatie GBImaps. Deze opzet geeft ook gemak en eenduidigheid in het applicatiebeheer. En de inrichting van deze component, die regel je in GBI World gewoon zelf. Zo configureer je de maatregeltoets wegen eenvoudig zelf op maat naar jouw wensen. Dat is handig!

Belangrijk onderdeel van wegbeheer

De maatregeltoets is belangrijk voor de wegbeheerder. Op basis van de inspectieresultaten stel je een eerste onderhoudsplanning op. Met de maatregeltoets wegen wil je deze standaard basisplanning kunnen bijstellen en aanpassen aan de daadwerkelijke situatie, urgentie, risico’s of bestuurlijke prioriteiten. Zodat je een geoptimaliseerde wegenplanning krijgt, die het beste past voor jouw situatie.

Alle onderdelen bij elkaar in één scherm. Dat is handig!

Voor zo’n maatregeltoets wegen wil je de kaart, gegevens van de weg, planning, maatregellijst en kosten allemaal in één oogopslag in beeld hebben. Waar nodig wil je andere keuzes kunnen maken en direct de consequenties daarvan berekend hebben. Óók buiten, in het veld. In GBI World staan al die onderdelen samen in één component. Gewoon via de kaart. En dat is wel zo handig.

“Alle onderdelen van de maatregeltoets overzichtelijk in één scherm: Op de juiste plaats, onderling verbonden en samen in één component op de kaart. Dat is wel zo handig!”

Als wegbeheerder hebben we het gemakkelijk voor je gemaakt. De maatregeltoets biedt in één venster alle drie de onderdelen die je nodig hebt.

  • Als eerste de belangrijkste gegevens van het wegvakonderdeel. Denk aan oppervlakte, verhardingstype, aanlegjaar enzovoorts;
  • Vervolgens een planningstabel met maatregelen en kosten;
  • Als derde, de kern van deze component: de mogelijkheid om de maatregel aan te passen en de nodige aanvullende informatie in te vullen;

Eenvoudig, gestructureerd en geborgd

In de maatregeltoets, die werkt via de kaartapplicatie GBImaps kun je eenvoudig elke maatregel wijzigen. Je ziet meteen de nieuwe planstatus en de consequenties voor bijvoorbeeld het planjaar en de kosten. In de maatregeltoets zijn verschillende handigheidjes opgenomen vanuit onze expertise met wegbeheer. Zo zijn de maatregelen in de keuzelijst afhankelijk van de kenmerken van het wegvakonderdeel. Zodat je geen asfaltmaatregelen te zien krijgt bij elementenverharding bijvoorbeeld. Ook kun je vaste kosten toevoegen, denk aan verkeersmaatregelen, het ophogen van de berm enzovoorts. Desgewenst geef je een opmerking mee.

Toekomstbestendig met API’s voor structuur en verbinding

Onderhuids is de maatregeltoets klaar voor de toekomst. Want via API-koppelingen bevragen we rechtstreeks de GBIappsbank en de GBIkennisbank. Want je wilt direct in je kaartapplicatie live beschikken over de juiste gegevens, geen ingewikkeld gedoe met kopieën van kennislijsten, maatregelen en prijzen. De maatregeltoets haalt zijn informatie op uit de GBIapps- en kennisbank. Live. Voordeel daarvan is dat je alle maatregelen, prijzen en dergelijke op één plek bij elkaar hebt. Daar waar je ze verwacht. En waar je ze kunt bewerken, aanpassen en updaten wanneer dat nodig is. De API haalt alle gegevens op en stelt deze beschikbaar voor de maatregeltoets in GBImaps.

Kortom de maatregeltoets in GBI World is toekomstbestendig opgezet, alles in de juiste module en volgens het principe van informatie bevragen bij de bron, voor eenmalige opslag en meervoudig gebruik.

Eenvoudiger voor jou als applicatiebeheer

De maatregeltoets is gewoon onderdeel van de periodieke updates van GBI World. Voor elke organisatie. Installeren is dus niet meer nodig. Het enige wat nog moet gebeuren is het configureren van deze component. Dat kun je als applicatiebeheerder gewoon zelf, via het reguliere applicatiebeheermenu van GBImaps. Je stelt deze component dan eenvoudig in voor de juiste viewer. Zodat de maatregeltoets wegen alleen beschikbaar is voor de wegbeheerder bijvoorbeeld, want een boombeheerder heeft hem niet nodig.

Naast een aantal vaste componenten is de maatregeltoets ook vrij in te richten. Als applicatiebeheerder bepaal je zo zelf, samen met je collega wegbeheerder, welke kerngegevens van het wegvakonderdeel je wilt tonen. Hiermee richt je deze component in naar jouw wensen en maak je jouw GBI World op maat.

Maatregeltoets wegen

Alle componenten van de maatregeltoets wegen in GBI World in één scherm via de kaart. Overzichtelijk bij elkaar in één scherm: bovenin de basisgegevens, daaronder de planningstabel en rechts de mogelijkheid tot aanpassen. Op je laptop of tablet voor gemakkelijk en live aanpassen.


De voordelen van onze oplossing

Alles in één scherm

Alle essentiële informatie: weggegevens, planning, maatregellijst en kosten, overzichtelijk in één venster.

Eenvoudig aanpassen

Moeiteloos wijzigen van elke maatregel wijzigen. Directe weergave van de nieuwe status met realtime doorrekening van planning en kosten.

Toekomstbestendig

Flexibele en efficiënte gegevensuitwisseling via API-koppeling naar GBIappsbank en GBIkennisbank zorgt voor live beschikbaarheid van gegevens in GBImaps. Geen gedoe met kopieën meer.

Benieuwd naar de oplossingen van GBI World voor jouw situatie?

Neem even contact op, of bel ons op 051 363 44 44. We komen graag bij je langs voor een demo of toelichting!

Neem contact met mij op

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.