Terugblik flitssessie webinar GBItoolbox

In de GBI informatiesessie van 15 september lieten we zien hoe de nieuwe GBItoolbox werkt. De GBItoolbox is een gloednieuwe GBI module in GBI World, vol met slimmigheden die jou helpen bij beheer. Met de GBItoolbox kun je als gebruiker zelf snel formulieren aanmaken en bewerken; formulieren bewerken in turbo-stand. Dat maakt het werken met formulieren (‘paspoorten’ in de vorige versie) een stuk eenvoudiger. Ook kun je nu je domeinwaarden handiger beheren. Deze slimme GBItoolbox is direct verbonden met jouw GBI database én de kaartapplicatie GBImaps. GBItoolbox past zo naadloos in de modulaire opbouw van GBI World.
 width=

Flitssessie

Het was weer als vanouds. Met een online sessie en een mooie opkomst van GBI gebruikers. Maar ook weer een beetje anders, want bij GBI blijven we vernieuwen en innoveren. Met een nieuwe module GBItoolbox, maar ook in de vorm; een flitssessie. Want snelheid, gemak en performance zijn bij uitstek ook begrippen die passen bij deze GBItoolbox.

Ontvlechten: applicatiebeheer op de juiste plek

Marc de Jong heette iedereen welkom en stond kort even stil bij een mooi aantal gemeenten dat gebruik heeft gemaakt van de update naar GBI WorldAdri Wiersma nam de aanwezigen mee in de uitgangspunten van GBI World. Waaronder het ontvlechten van de applicatie, data en GIS component. Zoals jullie gewend zijn stond de live demo centraal. Als applicatiebeheerder kun je met de GBItoolbox heel eenvoudig formulieren aanmaken, bewerken en op maat maken voor jouw situatie of jouw gebruikers. Dat is formulieren bewerken in turbo-modus. Met GBItoolbox werk je in een visuele editor: dus slepen, aanpassen en instellen van attributen in een handomdraai. En ‘what you is what you get’, wat wordt bevestigd door een preview van het formulier én de data in GBItoolbox om alles te checken, of meteen live te gebruiken in de kaartapplicatie GBImaps. Super simpel. Zo wordt iedereen #fanvanbeheer!

Datagedreven beheer

Adri liet ook zien hoe de GBItoolbox helpt om de inrichting van jouw GBI en jouw data te bewaken. Met grip op je domeinwaarden. Met een centrale opslag van álle domeinwaarden, inzicht in welke formulieren deze gebruikt worden en met checks op consistentie. Geen dubbelingen meer. Zo maakt GBI World datagedreven werken echt mogelijk. Daar worden GBI gebruikers, gegevensbeheerders en applicatiebeheerders vrolijk van. Volop enthousiaste en positieve reacties dus in het webinar.

Uitrol

Op dit moment wordt de GBItoolbox uitgerold bij de huidige GBI World klanten. Daarna worden ook rekenregels en koppellijsten geïmplementeerd.

Meer informatie?

Neem contact op met de GBI accountmanagers via GBI Servicedesk.

Kijk hier het gehele webinar terug: