Terugblik GBIdag Zwolle 2024

Volle bak in de eerste GBIdag van dit jaar, in het PEC Zwolle stadion. Mooie sessies en veel interactie met gebruikers van GBI beheersysteem over de nieuwste ontwikkelingen in het beheer van assets in de openbare ruimte. Van standaarden zoals IMBOR en wegbeheer, tot performance en gebruiksgemak van workflows met FME. Da’s handig werken met GBI World in de cloud. Zo wordt iedereen fanvanbeheer!

GBIdag in Zwolle

De GBIdag op 18 april in Zwolle is de eerste van twéé GBIdagen dit jaar. Altijd een GBIdag dicht bij jou in de buurt! De sfeer zit er meteen goed in bij de opening van Marien van Zwol, adviesgroepmanager GBI van Antea Group. Enthousiast vertelt hij over de implementatie van nieuwe functies die nog geen half jaar geleden – op de vorige GBIdag – zijn gelanceerd. Marien benadrukt het belang van standaarden als IMBOR.

Perspectief van de GBI Gebruiker

Berto Smit, bestuursadviseur van de Gebruikersvereniging GVAG, licht de rode draad toe van ‘waarderend evalueren’ door de GVAG. Met tevredenheid van GBI gebruikers over de performance en gebruiksgemak van de GBI World software. En nuttige tips vanuit de gebruikers community voor het goed doordenken van het proces van standaarden zoals IMBOR en het juiste moment van implementatie.

Parallelsessies

Op de GBIdag draait het om de praktische toepassing van GBI World in de praktijk. In een viertal parallelsessies komen alle onderwerpen aan bod:

Workflows met FME en API

Adri Wiersma, senior adviseur GBI bij Antea Group, neemt ons mee in workflows van binnen-buiten-binnen met de GBI World API. Hij laat live zien hoe krachtig de mogelijkheden zijn van GBI World en FME om tal van werkprocessen te ondersteunen.

IMBOR in de praktijk

Arjan Wagemakers, senior adviseur en productowner GBI World bij Antea Group, vertelt over de kansen, mogelijkheden en toepassingen van IMBOR. GBI World ondersteunt IMBOR in de praktijk van beheer openbare ruimte. Doe de scan, kies jouw moment en benut de moderne standaarden!

Beheerproces met GBI World

Herold Heetebrij is beheeradviseur en expert GBI bij Antea Group. Aan de hand van een praktijkcase bij de gemeente Lingewaard laat Herold zien hoe je met GBI World het hele beheerproces ondersteunt en kunt volgen. In de database én op kaart. Zo wordt iedere GBI gebruiker #fanvanbeheer.

Scrum met GBI gebruikers

Geleid door Linda Hof, communicatieadviseur bij de Gebruikersvereniging GVAG en Frank Leijssenaar, projectmanager GBI bij Antea Group. Zij gaan op een Scrum manier aan de slag met het versterken van de GBI community. De visuals van de user-stories voor verbetering van de GBIportal vallen in goede smaak: 90% is voorstander van de voorgestelde vernieuwingen. Verschillende GBI gebruikers hebben zich daarnaast bij Linda aangemeld om mee te denken met expertgroepen. Dus Scrummen we samen verder!

Fan van beheer én fan van GBI!

Afscheid van een trouwe GBI gebruiker en GVAG-lid: na meer dan 40 jaar in dienst van gemeente Maassluis neemt de Gebruikersvereniging afscheid van Paul Mostert. Bedankt voor je inzet voor GBI en de GVAG en geniet van je pensioen!

We kijken terug op een erg geslaagde bijeenkomst. Veel interactie, zowel op de GBIdag, als op de voorafgaande GVAG ledenvergadering. Veel tevreden GBI gebruikers, complimenten zowel voor de inhoud als het proces en gezellig napraten bij de borrel.