Terugblik online informatiesessie GBI

7 oktober vonden er ’s ochtends online bijeenkomsten met de GVAG themagroepen plaats. En ’s middags een online informatiesessie over GBI. Het was een volle dag met GBI ontwikkelingen. Ruim 90 GBI gebruikers waren aanwezig bij de informatiesessie over het toekomstbestendig maken van GBI. Dit was alweer de tweede in deze reeks van maandelijkse sessies.

Uitgangspunten en roadmap

Bas Boonstra stond stil bij de uitgangspunten en roadmap van GBI. Marc de Jong lichtte toe hoe de GBI portal als één centrale ingang voor alle GBI modules gaat fungeren. Arjan Wagemakers stond stil bij de verbeteringen van de GBIappsbank en de GBIkennisbank. Adri Wiersma kreeg de meeste vragen, naar aanleiding van zijn live demo van GBImaps, de nieuwe release van GBIdesktop en GBIonline. Adri ging ook uitvoerig in op de soepele transitie en stapsgewijze uitrol van de nieuwe GBI release.

We kijken wederom terug op een goede en interactieve online bijeenkomst. Alhoewel fysieke sessies in deze tijd niet mogelijk zijn, hebben we zo toch een goede manier gevonden om GBIgebruikers te informeren over de plannen, voortgang en resultaten. Mét een groot bereik en veel interactie. De vragen op de chat en in de sessie getuigen van een grote betrokkenheid bij GBI en het gebruik in de dagelijkse beheerprocessen.

Ook de komende maanden vinden er online sessies plaats. Meld je nu aan met onderstaande button!

Goede online performance

De portal van GBI wordt dé centrale ingang voor alle onderdelen en modules van GBI. Ook verschillende vormen van dienstverlening en ondersteuning van de GBI Servicedesk worden daarin aangeboden. Zeker nu GBI naar de cloud gaat, is een eenduidige toegang voor GBI van belang. GBImaps is standaard al webbased. Adri Wiersma liet nog maar weer eens zien hoe goed de online performance is van deze nieuwe grafische release van GBI. Uiteraard waren er veel vragen over specifieke mogelijkheden en functionaliteiten. Wat een enthousiaste gebruikers, velen kunnen niet wachten tot ze zelf met de nieuwe GBI release aan de slag kunnen. In een vervolgbijeenkomst gaan we daar dieper op in, zie ook verderop in deze nieuwsbrief.

De GBIappsbank en de GBIkennisbank worden momenteel ook naar de cloud gebracht. Arjan Wagemakers lichtte dat toe en vertelde ook over de nieuwe gebruikersinterface die nu gerealiseerd wordt. Hiermee komen de vertrouwde rekenfuncties en de geborgde kennis beschikbaar in een nieuwe en visueel aantrekkelijke ‘look en feel’.

Transformatie en roadmap

De uitrol van de nieuwe GBI release en modules vindt stapsgewijs en gefaseerd plaats. Adri Wiersma lichtte uitgebreid toe hoe dat in zijn werk gaat en wat gemeenten kunnen verwachten aan werkstappen in een vrij korte doorlooptijd. De GBI roadmap wordt binnenkort gepubliceerd in het GBI magazine, dus hou je deurmat in de gaten. Ook op de website gbibeheersysteem.nl komt een interactieve versie van de roadmap. Zodat je altijd de meest actuele versie kunt raadplegen, voorzien van tekst en uitleg.

Meer informatie bij Bas Boonstra via GBI Servicedesk.


Meld je aan voor de GBI informatiebijeenkomst