Terugkijken flitssessie: Schouwen met GBI World

Met GBI World kun je eenvoudig schouwen. Op de GBIdag liet Arjan Wagemakers dat al zien. In de online flitssessie van 30 november ging hij hier dieper op in. Kijk hieronder het hele webinar terug. Arjan vertelde over de uitgangspunten en principes van Binnen – Buiten – Binnen: met het ontvlechten van functies en alles op de juiste plek en in de juiste module van de smart asset platform GBI World.
  • Binnen bereid je de schouw voor. In de GBItoolbox maak je schouwrondes aan. Ook ken je beeldmeetlatten toe aan een ronde. En selecteer je eenvoudig de schouwlocaties op basis van kenmerken, zoals structuurelement / functiegebied. Voor de selectie van meetlocaties is een randomizer beschikbaar. Alles naar wens? Dan sla je de ronde op en ben je klaar voor het veldwerk;
  • Buiten voer je de beeldkwaliteitsmetingen uit. Gewoon op een tablet met GBImaps door je eigen inspecteur, of een ingehuurd inspectiebedrijf. In de schouwapplicatie selecteer je de meetlocatie uit een lijst of via de kaart. Je ziet in één oogopslag of een locatie of onderdeel al gereed is. Je vinkt de beeldmeetlatten aan en springt automatisch naar de volgende. Ook een foto van afkeur, of een opmerking, voeg je snel toe;
  • Binnen analyseer en presenteer je de resultaten. Dat kan natuurlijk gewoon via de kaart van GBImaps. Maar speciaal voor de beeldkwaliteitsmetingen zijn specifieke dashboards beschikbaar. Daarin zie je in een handomdraai de scores in verschillende interactieve grafieken en prestatie indicatoren (kpi’s). Een export naar Excel is zo gemaakt.

Eenvoud en gebruiksgemak staan dus voorop. Schouwen in GBI World is daarmee handig afgestemd op jouw werkproces. Het mooie is ook dat je jouw schouwrondes helemaal zelfstandig kunt inrichten. Dat werkt snel en soepel. En het gebruik, dat is ongelimiteerd; hoeveel schouwrondes, inspecteurs, meetlocaties of beeldmeetlatten je ook kiest.

Schouwen in GBI World wordt vanaf begin 2024 uitgerold. Neem contact op met GBI accountmanager Gungor Arslan voor uitrol en implementatie in jouw omgeving. Kijk hieronder het hele webinar terug.