Meer dan 90 GBIgebruikers werden op donderdag 17 september bijgepraat over de ontwikkelingen van GBI. Bas Boonstra, productmanager Beheer & GBI, lichtte de roadmap toe met de ontwikkelingen van GBI en de nieuwe releases. Er werd uitgebreid stilgestaan bij GBImaps, de opvolger van GBIdesktop én GBIonline. De live-demo liep voorspoedig, Adri Wiersma ontving complimenten voor de vlotte performance van GBImaps. Marien van Zwol sloot de sessie af met een toelichting op de GBIconnector, dé connector om GBI met de omgeving te integreren, voor data-integratie met de BGT en import/export van bijvoorbeeld inspecties.
Bas Boonstra: ‘Omdat wij GBI continu willen optimaliseren, vernieuwen wij nu de ‘motor’ van GBI 6 en brengen wij versneld nieuwe releases uit. Als GBIgebruiker kun je jouw huidige GBI 6 gewoon blijven gebruiken zoals je gewend bent. Wij ontwikkelen namelijk nieuwe releases, maar wij blijven ook de huidige versies ondersteunen.’
Bas lichtte de roadmap toe, zoals deze binnenkort ook in GBImagazine gepubliceerd wordt. Adri Wiersma ging in op de onderliggende principes van het toekomstbestendig maken van GBI, zoals open source, common ground en vermijden van doodlopende paden. In de live-demo liet hij uitgebreid de resultaten zien van de sprints van GBImaps. Er ontspon zich een uitvoerig vraag- en antwoordspel, waarbij Adri vaak meteen al de functionaliteiten live op het scherm kon laten zien. Een groepje enthousiaste rioleurs meldde zich zelf spontaan aan voor een projectteam.
Marien van Zwol vertelde over het concept van GBIconnector, de modulaire oplossing voor alle data-integratie met GBI. GBIconnector werkt voor het huidige GBI 6, maar is ook voorbereid op de toekomst. De import/export van weg- en rioolinspecties zijn daarmee bijvoorbeeld geborgd. De vernieuwing van het Koppelvlak ‘Plus’ met de BGT (met nieuwe functionaliteiten) wordt momenteel in een pilot getest en StUF-Geo IMGeo berichtenverkeer volgt later dit jaar.
Bas: ‘Vanaf 1 januari rollen we de eerste release van de nieuwe grafische motor van GBI uit, voorzien van een open source database. Jouw waardevolle beheerdata gaan dan één-op-één en ongewijzigd mee!
In vervolgsessies op 7 oktober en 5 november gaan we dieper in de GBI ontwikkelingen. Natuurlijk komen we ook graag bij je langs om jouw specifieke vragen te beantwoorden.’
Meer informatie: Bas Boonstra