Topsport

In de aanloop naar de GBIdag 2019 delen wij verschillende facts & figures over ‘GBI toen en nu’. Volg deze berichten, en word tijdens deze lustrumdag op 21 maart GBIgoeroe van de eeuw!

Topsport

Demonstraties geven is een belangrijk onderdeel als je software bedenkt, bouwt en verkoopt. Onze adviseurs willen graag de functionaliteit en kwaliteit van hun product laten zien. Nu gaat dat gemakkelijk, met de laptop onder de arm en inprikken. Maar nog niet zo lang geleden was dat echt topsport.

Zowel inzicht in tijd als spiermassa waren randvoorwaarden voor een goede demo. Ten eerste kostte het ruim een half uur om alle hardware klaar te zetten. Laat staan de tijd die het vergde om de twee A4’tjes aan commando’s in te voeren met het toetsenbord van de RS/6000, die de grafische zaken regelde. Een beetje klokkijker kreeg dat voor elkaar. De AS/400 zorgde vervolgens voor de koppeling met administratieve en kadastrale gegevens.

Van de auto naar de zaal en vice versa gaf meer zweetdruppels. Wij gebruikten voor een demonstratie van GBI drie schermen van elk 35 kilogram! Je moest dus regelmatig met 105 kilo op de nek trappen op en liften in. En dan nog een keer met die bakbeesten van computers, die samen ook 60 kilo wogen. Nee, zo’n HDMI kabel en een hypermodern scherm aan de muur is lang zo gek nog niet.

Ja, ik wil mij aanmelden voor de GBIdag!