Uitrol nieuwe GBI release gestart, eerste gemeenten online

 width=

GBI gaat naar de cloud! Dat was een van de boodschappen van de nieuwe release van GBI eerder dit jaar. Inmiddels zijn de eerste GBI gemeenten in de lucht en een tiental anderen in voorbereiding. Adri Wiersma, senior adviseur GBI bij Antea Group, vertelt hierover: “We hebben voor de nieuwe GBI release een gehoste omgeving opgezet. Een goed beveiligde omgeving, waarin je vanaf elke plek – thuis, kantoor of in het veld – toegang hebt tot jouw GBI. Zo kun je je objecten beheren, raadplegen of presenteren via GBImaps en begrotingen maken via de GBIappsbank. Kortom alle functionaliteiten in GBI beschikbaar vanaf elke locatie.”

“We zijn het jaar goed van start gegaan,” zo vervolgt Adri enthousiast. “De upgrade naar deze cloudomgeving doen we zorgvuldig en stap voor stap. Na de eerste twee GBI gemeenten gaat het nu snel met de uitrol. De volgende GBI gemeente staat al in de startblokken en gaat snel ‘live’. Het leuke daaraan is dat dit een nieuwe GBI klant is. Die ervaart dus meteen vanaf het begin de voordelen van het werken met de nieuwe GBIrelease in de cloud. Inmiddels zijn we ook al een vierde GBI organisatie aan het klaarzetten. Een samenwerkingsverband van gemeenten in dit geval.”

Er melden steeds meer gemeenten zich aan voor hun upgrade naar de nieuwe GBI release en transitie naar de cloud.  Maak hier jouw afspraak met een van onze accountmanagers via GBI Servicedesk.