Verduurzamen van gebouwen op natuurlijke momenten

 width=

Klimaat, duurzaamheid, energietransitie, waar hoor je het niet? Ook in de wereld van gebouwen spelen deze termen een belangrijke rol. De behoeft e aan gebouwen, met name die een publiek nut dienen, wijzigt, doordat de leefomgeving, het gebruik ervan en de manier van leven zienderogen verandert.

Om deze behoeftes en veranderingen zo goed mogelijk in te vullen en in stand te houden is het belangrijk om de eigenaar van het maatschappelijk vastgoed en de gebruiker centraal te stellen. Te meer ook om de doelstellingen op het gebied van vastgoed en duurzaamheid te behalen.

Jan-Lucas Hof, projectmanager Bouw: ‘Gemeenten vinden vaak dat ze een voorbeeldfunctie hebben als het gaat om het verduurzamen van het eigen vastgoed. En, dat is natuurlijk ook zo, gemeenten hebben een centrale functie in de maatschappij. Maar ik merk ook dat beheerders nog wel worstelen met de aanpak. Er is ook geen standaard aanpak of standaard proces. Het is een maatwerkadvies, met de strategische doelen van een gemeente als vertrekpunt.’

Lees hier het volledige artikel Verduurzamen van gebouwen op natuurlijke momenten uit GBImagazine nummer 21.

Voor meer informatie: Jan-Lucas Hof