Westerkwartier gunt aanbesteding BOR-systeem aan GBI World

Met het ‘smart asset platform’ GBI World heeft Antea Group de Europese aanbesteding voor een BOR-systeem Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Westerkwartier gewonnen. De functionaliteiten van de software en de performance werden hoog gewaardeerd. Ook de ervaring met implementatie van een beheersysteem, de beheerstrategie én de dienstverlening door het ingenieursbureau waren onderscheidend.

Gemeente Westerkwartier, met zo’n 65.000 inwoners, is in 2019 ontstaan uit het samengaan van Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en een deel van Winsum. In een beheersysteem worden de gegevens vastgelegd voor de te onderhouden objecten. Dat gaat om flinke arealen: zo’n 950 km riolering, ruim 1.500 km wegen, meer dan 77.00 bomen, ruim 250 ha openbaar groen en meer dan 450 ha wegbermen. Het beheersysteem vormt de basis voor de onderhoudsprogramma’s om de openbare ruimte duurzaam in stand te houden, conform de vastgestelde kwaliteitsvisie openbare ruimte.

“Westerkwartier: Dichtbij, Nuchter en Ambitieus”

De gemeente was toe aan de volgende stap in het BOR-beheersysteem. In de Europese aanbesteding scoorden de kwaliteit, performance en het gemak van GBI World op alle onderdelen het beste. De GBI World software voldoet aan alle wensen van de gemeente Westerkwartier. Niet alleen de software en demo scoorden goed. Ook met het plan van aanpak voor implementatie van het beheersysteem en met de dienstverlening scoorde Antea Group als beste. De moderne software sluit goed aan op de visie op beheer en de jarenlange expertise van het ingenieursbureau met beheer, data en ICT.

“Moderne software, top performance en implementatie door het ingenieursbureau”

uit de beoordeling van de aanbesteding

Komende tijd wordt de GBI World software uitgerold en geïmplementeerd. We feliciteren gemeente Westerkwartier met de keuze voor GBI World. Hiermee wordt het objectbeheer van de openbare ruimte weer toekomstbestendig. We zien uit naar een plezierige en duurzame samenwerking in de komende jaren!